Diskuse

Vyjádření ředitele Sportovního a rekreačního areálu k petici občanů "Nechte kemp Davidu Renzovi!", které zaznělo na mimořádném zastupitelstvu 14. 10. 2016

Vložit nový příspěvek

ok

20.10.2016 01:18 vložil MV

Správně jste postupoval. Pro mě je stále obtížně uvěřitelná kampaň O. Ruta, který dlouhodobě podporuje zjevně netransparentní a dlouhodobě klientskou smlouvu pro p. Renzu. Toto je princip transparentnosti? Pokud probíhají klientské vazby u někoho, jehož projekt je mi sympatický, tak přivřu oko? Už by to mělo skončit...



Reagovat  Reagovat s citací


Re: ok

20.10.2016 07:30 vložil Otto

Vidím to stejně. Pan Růt si tady dost uškodil a uškodil i zelené politice v Praze 3. Je to taková zelená nouze a zjevný nedostatek témat. Radnice asi poprvé funguje celkem dobře.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: ok

20.10.2016 13:02 vložil Jirka Ptáček

Mě na zastupitelstvu pobavili zastupitelé Strany zelených. Totiž, když se ukázalo, že ani pan Renza a ani pan Hanzlík (iniciátor petice) se na jednání nedostavili a navíc zaznělo, že ¾ podpisů pochází od lidí mimo Prahu 3, snažili se přítomné v sále přesvědčit o tom, že petice s názvem „Nechte Kemp Davidu Renzovi!“ není vůbec „o panu Renzovi“.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: ok

20.10.2016 13:50 vložil Tomáš Štampach

Přesně tak, pane Ptáčku. Proto níže uvádím citaci z petice, ať si čtenáři udělají svůj vlastní úsudek...
"Vážená paní starostko, vážení radní, vážený pane řediteli,
dovolte, abychom vám my, níže podepsaní, přednesli návrh na zvážení budoucnosti Campu Žižkov Prague. Je totiž naším přáním, aby provozovatelem kempu nadále zůstal jeho zakladatel a dosavadní provozovatel, pan David Renza. Vedou nás k tomu tyto důvody:
1. Ke změně provozovatele není žádný relevantní důvod. Kemp funguje, nabízí rok od roku lepší služby i hezčí prostředí. Máme to tu rádi.
2. Myslíme si, že jedinečná a neopakovatelná atmosféra kempu je spojena výhradně s osobou pana Davida Renzy, jeho filozofií, energií či „know-how“. Byl to on, kdo vymyslel celý koncept, kdo ho postupně povýšil na dnešní úroveň a o kom si myslíme, že pod jeho vedením bude místo, na kterém kemp stojí, nadále vzkvétat.
3. Jako dlouhodobým uživatelům kempu nám naprosto není jasné, proč nemá být panu Renzovi nabídnuta smlouva na rok 2017. Podivné a dodnes oficiálně nedořešené výběrové řízení na nového provozovatele v nás vyvolává pocit, že nejde o férovou soutěž řídící se dobrými mravy a selským rozumem. Na dobrých mravech nám přitom velice záleží.
4. Pan Renza na Žižkově podniká více než deset let. Za tu dobu vybudoval unikátní, mezinárodně proslulé místo a to doslova na zelené louce. Místo vyhazovu by si podle nás zasloužil čestné občanství města Žižkova."
Je tedy petice o panu Renzovi či nikoliv? Já se domnívám, že je jen a pouze o panu Renzovi a rozhodně petice nežádá transparentní postup ve věci provozovatele kempu.
Tomáš Štampach, zastupitel za Svobodné


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: ok

20.10.2016 14:25 vložil Radek

To od pravdoláskařů ted pěkně schytáte :-)


Reagovat  Reagovat s citací


Yeehaaa

18.10.2016 09:55 vložil JV

Ničemu se nedivím, sounds legit. Zajímalo by mě, jaké jsou ty černé stavby. Nový nájemce by byl samozřejmě sám proti sobě, když by se pokoušel kemp nějak zásadně měnit. Jenom je škoda, že se podobná debata nestrhla okolo venkovních hřišť Sokola na Koněvce. Tam některé nohejbalové a volejbalové partičky, hrající zde roky, vyloženě ostrouhaly mrkev. Teď jsou tam beachballová hřiště pro Kaki a Maki a v zimě obří nafukovačka.


Reagovat  Reagovat s citací


korupce

18.10.2016 09:26 vložil Kamil Vod.

Zelení hájí korupčníka.


Reagovat  Reagovat s citací


Dotaz pro p. Bartáska

18.10.2016 08:17 vložil Filip Stome

Vážený pane Bartásku,
bylo by možné, pro lepší přehled celé kauzy, vypracovat tabulku, kde by bylo přehledně sepsáno kolik platil pan Renza v jednotlivé roky nájemné (buď vč. energií nebo rozepsat na nájemné a energie) a jaká byla spotřeba energií?
Takto to vypadá, že jsme my, občané Prahy 3, 10 let přispívali p. Renzovi na jeho soukromé podnikání.
Zároveň prosím o informaci, jestli se nájemní smlouva vztahovala i na budovy, které jsou v areálu kempu.
Nemohu uvěřit vašemu číslu 35.700,- Kč nájemné za rok 2007 (píšete, že nájemní smlouva nebyla na celý rok, ale že p. Renza měl do areálu přístup celý rok) za pozemek na Žižkově o velikosti 7.125 m2 plus dvě budovy o zastavěné ploše 1.263 m2. Vychází to na 4,26 Kč za m2 a rok a to včetně energií! Nejde o překlep?
Jakým způsobem se budou řešit černé stavby v areálu kempu?
Děkuji za odpovědi.


Reagovat  Reagovat s citací


Vložit nový příspěvek

reklama