Diskuse

Společné prohlášení politických stran a občanských iniciativ v Praze 3 ke komunálním volbám v říjnu 2010

Vložit nový příspěvek

Zprivatizovat svuj byt by mel mit pravo kazdy

15.7.2010 12:47 vložil volicka

najemnik obecniho bytu,ktery projevi zajem. Rada bych pripomnela, ze za ty desitky let ci dokonce generace, co v nich mnozi ziji ho bud z casti, cely ci nekolikrat splatili, o vlastnich investicich ani nemluve. Dale bych rada pripomnela, ze Praha 3 vybere na nemravnych bezduvodne vysokych najmech, takove castky, za ktere velke mnozstvi najemniku privatizujicich byty v predelych vlnach sve byty rovnou koupilo. To co zaplati diskriminovani najemnici, kterym je leta upirano byty zprivatizovat v najmu za jeden, dva, tri roky, za tolik se drive privatizovaly byty. Tito diskriminovani najemnici utrpeli financni ujmu uz jen tim, ze je jim pozdrzovana privatizace. Soucasny nepruhledny a zdlouhavy system privatizace za predrazene skandalni ceny v rychlosti 30 domu za rok, nejdrive pro zastupitele a jejich kamaradicky, je neprijatelny, stejne jako pripadne povolebni zdrzovani dalsiho prubehu privatizace!!!!!!!!!!!!


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Zprivatizovat svuj byt by mel mit pravo kazdy

15.7.2010 21:36 vložil Pavel

Samozřejmě. Jaképak sdělování každému, zda jeho byt půjde či nepůjde do privatizace. Nějaká vyšší kasta bude rozhodovat zda milostivě svolí. Zásadní je každému, kdo projeví zájem, rychlost a cena. Když na to přijde, pak obec nemusí vlastit žádné byty. Sociální politiku stejně nedělá. To by totiž musela pronajímat za 30 kč za m2 a né dražit kdo dá víc za 110 a více. Bohatě budou stačit ty byty v majetku obce, jejichž nájemníci nebudou mít zájem o privatizaci. Sociální byty si může obec postavit či koupit z těch miliard z privatizace. A bylo by dobré slyšet, že privatizovat se bude za ceny obdobné v minulých vlnách a jiných častech Prahy. Nikoliv za lotrovské ceny postavené na hypoteční bublině. Ostatně seznamy kdo pujde a nepůjde včetně asi 120 domů v přípravě , to již pod tlakem sdělila i ODS.


Reagovat  Reagovat s citací


Děkuji

11.7.2010 01:03 vložil Hynek Jebavý

Děkuji za tuto skvělou iniciativu, o jejíž vytvoření jsem již nějaký čas usiloval a nabádal Kauzu3 i další osoby, jen jsem bohužel neměl z osobních důvodů čas se aktivně připojit. Děkuji za váš čas a ochotu se tomuto problému takto konkrétně věnovat ! A plně jej podporuji.


Reagovat  Reagovat s citací


TOP09 Prahy 3

9.7.2010 21:22 vložil Čenda

je vážně velkou neznámou a velkým rizikem v komunálních volbách. Pokud se nepřipojilo k tomuto transparentnímu dokumentu něco to již signalizuje. Uvítal bych, kdyby se na těchto stránkách ozvali a vyjádřili k této otázce řadoví členové TOP 09 Prahy 3.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: TOP09 Prahy 3

9.7.2010 23:16 vložil chk

Také bych uvítal, kdyby se jasně deklarovali ještě před volbami. Nicméně nebezpečí....? Těžko větší než místní ODS či ČSSD, komunisty apod. nepočítaje :-)


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: TOP09 Prahy 3

10.7.2010 17:30 vložil metanaqua

Pri pohledu na vysledky parlamentnich voleb je jasne, ze Hurdovi tece do bot. Jeho jedina sance je, ze najde koalicniho spojence a pak muze pokracovat. Do parlamentu jsem TOPku volil i ja. Jenze v komunale? Co ja vim, kdo se tu za lakavou znackou schovava? Neznam zadneho clena a netusim co chteji. Nikde nevystupuji, k nicemu se nevyjadruji. Na jejich webu je mrtvo. TOPka tu vyhrala. Kdyz se bude vysledek opakovat, bude misto starosty jejich. Lidi chteji zmenu, ale mozna se budou divit, kdo se tu v komunale vyklube. Pokud tu nejsilnejsi strana je nejmene nejmene citelna, tak je to skutecne riziko. Socani a komunisti asi nejsou lepsi, ale diky mizivemu zastoupeni nejsou nijak nebezpecni.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: TOP09 Prahy 3

11.7.2010 12:41 vložil Bob1

TOP09 má silný mandát k tomu Praze 3 hodně pomoci, nebo jí ve spolupráci s Hurdou úplně potopit.


Reagovat  Reagovat s citací


Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

8.7.2010 23:08 vložil honza pro změnu

Strašně mne mrzí, že se snad(?) zatím nepřidala ČSSD! Chce nebo nechce obrodu? Se skorumpovanými lidmi (viz jejich účast ve firmách vlastněných MČ) to asi nepůjde v komunálních volbách! Proto ne - ani nové či staré tváře , ale poctivé! Všichni poctiví a slušní lidé z Prahy3 v komunálních volbách nedejte hlas ODS! Chcete zase Kmotry (PH a BC. Pechu?) Blbů máme dost a proto konec vládnití ODS na Praze 3!


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

9.7.2010 10:13 vložil Bob1

ČSSD? Ta strana byla v letech 2002 - 2006 v koalici s ODS. Její členové mají zajímavá místa v orgánech všemožných obecních akciovek. Socani pravidelně hlasují s ODS. Mají své zástupce v redakční radě Radničních novin. Tedy principy obsažené v tom prohlášení kontinuálně pošlapávají. Co by tedy znamenal jejich podpis?


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

9.7.2010 10:48 vložil chk

ČSSD to byla kdo tady například blokoval privatizaci bytů. Ale i bez toho má stejné máslo na hlavě jako ODS, přesně tak. Ale dnes už naštěstí existují i jiné alternativy.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

9.7.2010 11:12 vložil metanaqua

Zajímalo by mě, proč to nepodepsala TOP 09. Ta strana je teď sice na koni, ale kdo ví, kdo za ní stojí a co tady v Praze 3 bude prosazovat?


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

9.7.2010 11:16 vložil chk

Na celostátní úrovni bych se o ni nebál. Nicméně na té lokální, zvláště takhle v začátku, se za ní může schovat kdekdo. Proto by asi její místní představitelé měli jasně deklarovat své záměry.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

10.7.2010 12:24 vložil Ez3kiel

Topka si nechce špinit ruce.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

11.7.2010 21:03 vložil Iont

Pěkně napsanej text... Naplnění všech bodů je na Praze 3 potřeba a přitom s textem lze jen souhlasit, tedy pokud to člověk myslí v politice vážně. Chování TOPky je zvláštní, co jim na tom vadí??? Možná už se upsali někde jinde, což by byla velká škoda pro pověst strany i celou Prahu 3.

Kauza3 každopádně boduje!!! Tohle je komunální počin roku 2010!


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

15.7.2010 10:43 vložil Michal Kucián

Dobrý den, je to tak, že ČSSD tentokrát oslovena nebyla. Když se jednalo o počet volebních obvodů, tak jsme osloveni byli a reagovali jsme obratem. Nicméně náš názor je, že těhto 7 bodů nelze než podepsat.
Michal Kucián
předseda ČSSD Praha 3


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

15.7.2010 11:33 vložil Čenda

Jestli to pane Kuciáne nebude tím, že jste tyto body v tomto i minulém volebním období nenaplňovali. Členka ČSSD pí. Oubrechtová je v současnosti předsedkyní kontrolní komise úřadu. Vy sám jste členem několika komisí. Od ČSSD jsme nezaznamenali žádný signál, že by něco na radnici probíhalo špatně. Nebo snad jste v tomto smyslu sdělil svůj nesouhlasný názor voličům přes Radniční noviny nebo příspěvkem zde na kauze3? Vy pouze na tomto marasmu, která v současné době na radnici vládne, tiše participujete. Jistě, papír snese vše tak proč se před volbami trochu nezviditelni, že ....Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...a dál to jistě znáte...


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

15.7.2010 18:11 vložil chk

Fakt nevím, co byste chtěl podepisovat, pane Kuciáne. Vždyť jste s tou ODS vládli a Vy osobně jste jeden z těch, kdo způsobil současnou neutěšenou situaci s privatizací bytového fondu..... :-/


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Konečně řádný počïn! Nebo chcete volit VOLYI

15.7.2010 19:26 vložil Iont

Každý má právo na omyl a každý může litovat svých činů. Pokud to ČSSD myslí vážně, ať to podepíšou. Zároveň by bylo fajn, kdyby pan Kucián objasnil tu změnu postoje...


Reagovat  Reagovat s citací


Podpis ČSSD

16.7.2010 12:45 vložil Jiří Ptáček

Dobrý den pane Kuciáne!
Jak vyplývá z článku, kontaktovali jsme všechny strany, které s námi (s Kauzou3) v uplynulém roce spolupracovali, resp. jakkoliv komunikovali. Ačkoliv jsme při rozjezdu našeho zpravodaje nabízeli spolupráci všem členům Zastupitelstva Prahy 3, nezaznamenali jsme ze strany zastupitelů za ČSSD žádnou odezvu. Tolik na vysvětlenou, proč jste nebyli aktivně kontaktováni.
Současně ( a opět to vyplývá ze článku samotného) se jedná o otevřený projekt a nebráníme se tedy podpoře dalších signatářů z řad politických stran, které aktivně působí v Praze 3. Prostor tak má i ČSSD.
Ve vašem případě si však neodpustím pár poznámek. Jsem pravidelným návštěvníkem jednání Zastupitelstva. Za uplynulé 4 roky jsem nezaznamenal prakticky žádnou snahu ČSSD prosadit jakékoliv z témat obsažené v tomto prohlášení. ČSSD v roce 2006 získala místa v komisích, výborech i v redakční radě Radničních novin a při hlasování Zastupitelstva s tímto rozdělením jasně vyjádřila svůj souhlas. Když pozoruji, jak zastupitelé za ČSSD pravidelně hlasují v souladu se zástupci ODS, připadá mi, jako by ještě dnes platila vaše koaliční smlouva z let 2002 – 2006. Co by tedy znamenal váš podpis?
Zapojit se do projektu určitě můžete, ale považoval bych za férové, abyste nejprve našim čtenářům vysvětlil tento rozpor.
S nabídkou osobního rozhovoru Vás budu kontaktovat emailem.
S pozdravem, Jiří Ptáček, redaktor KAUZA3.cz


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Podpis ČSSD

16.7.2010 15:15 vložil chk

Děkuji, pane Ptáčku. Napsal jste to i za nás, řadové voliče. Váš pohled na politiku ČSSD v konfrontaci s realitou současné neblahé vlády ODS na Praze 3 je více nežli trefný.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Podpis ČSSD

17.7.2010 07:35 vložil clcl

Také se připojuji k jasnému stanovisku pana Ptáčka. Podpisy ODS, ČSSD a KSČM, součásti současné radnice, by zcela znehodnotily tuto iniciativu.


Reagovat  Reagovat s citací


Vůl tiskový mluvčí

17.7.2010 09:28 vložil Makata

Blbec Sotona bere skoro sto litrů za blekotání a psaní canců pro hurdu, to už je vážně moc!
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domaci-politika/139190/skandal-mluvci-prahy-3-bere-az-95-tisic-mesicne.html


Reagovat  Reagovat s citací


Vložit nový příspěvek

reklama