Diskuse

Videozáznam z jednání Zastupitelstva Prahy 3 dne 10.9.2009

Vložit nový příspěvek

Nájemné v obecních bytech - nestydatost

24.9.2009 12:16 vložil kolemjdouci

Radni Prahy 3 zcela nesmyslně a asociálně opět zvyšují nájemné na nějakých 95 kč/m2, pričemž ať již ekonomické nájemné či reprodukční náklady jsou témeř poloviční. Podle Analýzy vývoje pořizovacích a udržovacích cen bytových domů vyplývá, že u průměrného bytu o užitkové ploše 60 m2 činí reprodukční náklady 38 400 Kč za rok, což odpovídá měsíčnímu nájemnému 3200 Kč na byt. Porovnáme-li uvedenou částku s maximálním nájemným (regulovaným) u současného bytového fondu, zjistíme, že v roce 2008 dosáhlo toto nájemné u průměrného šedesátimetrového bytu v Praze 3 4920 Kč, což představuje 154 % reprodukčních nákladů. Radnice Prahy 3 zcela nestydatě luftuje penězěnky nájemníků a ještě panové jako Hurda (ODS) to obhajují. Již téměř celá polovina nájmu zaplaceného nájemníky v roce 2009 tak teoreticky bude ziskem radnice!!!!

S tímto nestoudným okrádáním nájemníků, které dle přestav mnohých z ODS by mělo dosáhnout až cílové častky 130 kč /m2 je nutné rázně skoncovat!

Radní nejsou realitní makleři ani vlastníci obecních domů a nejsou voleni proto, aby občany bezohledně oškubávali a jednali ve skryté kartelové dohodě s majiteli nemovitosti způsobem dorovnávání nájmů do výšek spekulativních cen realitních serverů postavených na očekávání příjmů z nájmů hodinových hotelů či ubytoven gastarbeiterů..


Reagovat  Reagovat s citací


to je k pozvracení

20.9.2009 19:40 vložil Jik

na zasedani vyjadrovali podporu radnim zastupci obcanu z domu, ktere byli o nekolik minut pote zarazeny do pripravy privatizace. Jednoho napadne, ze prednostne jsou privatizovane domy znamych a sympatizantu. viz dama z domu Barranova a pan z domu Biskupcova.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: to je k pozvracení

21.9.2009 23:41 vložil Jik

Velmi iniciativně vyslovili podporu radním a odsoudili oprávněné požadavky tisíců členů a sympatizantů sdružení Žižkov nejen sobě níže uvedené osoby, jejichž domy byly shodou okolností zařazeny do přípravy privatizace.

pani Videmanova... Baranova 10...... 9.9.2009 schválena příprava privatizace
pan Kocourek......... Biskupcova 59 .....9.9.2009 schválena příprava privatizace.

Kdo nechodí na zasedání přichází o toto teatrální panoptikum, které vzbuzuje opravněné pochyby o tom jakým způsobem jsou vybírány domy do privatizace


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: to je k pozvracení

22.9.2009 15:12 vložil Dita

Jen malá poznámka, dům v Biskupcově 59 je ve schválené přípravě privatizace už od 29.4.2009 http://www.praha3.cz/obcan/privatizace_priprava.html


Reagovat  Reagovat s citací


předražená privatizace na P3

20.9.2009 19:02 vložil jik

Městská část P8 nabídne k odprodeji dalších 592 bytů. Na posledním jednání to schválili zastupitelé. Jedná se o 22 domů a dalších sedm technologických celků, což jsou budovy složené z více domů. Jedná se už o čtvrtou vlnu privatizace, která začala přibližně před dvěma lety. „S největší pravděpodobností se ještě nejedná o poslední kolo prodeje a další budou následovat, také s ohledem na zájem našich občanů,“ sdělil radní Prahy 8 Tomáš Mrázek (ODS). Peníze, které radnice z prodeje bytů získá, následně použije například do infrastruktury, oprav a stavby dětských hřišť či zpět do bytového fondu. „Část financí také vhodně uložíme, abychom je mohli zhodnotit,“ doplnil Mrázek. Cena, za níž bude možné koupit byt, by se podle předchozích vln měla pohybovat okolo deseti tisíc korun za metr čtvereční


Reagovat  Reagovat s citací


Vložit nový příspěvek

reklama