Klub zastupitelů Žižkov (nejen) sobě posílil, vstoupila do něj zastupitelka TOP09

Tisková zpráva klubu Žižkov (nejen) sobě: Koalice Žižkov (nejen) sobě, která v Praze 3 vyhrála komunální volby, znovu posílila. Do klubu zastupitelů ŽNS vstoupila zastupitelka TOP09 Světlana Škapová. Klub ŽNS nyní tvoří více jak jednu třetinu celého zastupitelstva a může tak podle jednacího řádu ZMČ vyvolat jednání zastupitelstva, které je starostka povinna svolat ve lhůtě 15 dnů ode dne, kdy o to klub požádá.

Jednání zastupitelstva MČ Praha 3 se koná dnes od 15 hodin na radnici Prahy 3, Havlíčkovo nám. 9. Hlavním tématem zastupitelstva bude schválení rozpočtu MČ Praha 3 a záměr radnice zrušit mateřskou školku v Bukové ulici. (viz včerejší TZ)

Prohlášení Světlany Škapové ke vstupu do klubu Žižkov (nejen) sobě:
„Současná Koalice rozhodla, že nemám jako zastupitelka TOP 09, jež nepodepsala koaliční smlouvu, právo pracovat v komisích a ve výborech. Došla rovněž k názoru, že toto právo nemám ani jako zastupitelka opoziční. Nechci ale nečině přihlížet a čekat, jak dopadnou podstatná rozhodnutí radnice, jako např. výstavba na Parukářce nebo rušení mateřské školy Buková.
Rozhodla jsem se proto plnit roli zastupitelky v rozsahu mantinelů, který mi je umožněn. Považuji možnost spolupracovat s opozicí za férovou nabídku, a vlastně se tak vracím do doby, kdy před dvěma lety stejné téma rozbilo naši první koalici TOP 09 s ODS. Díky spolupráci s původně opozičním Ž(n)S se tenkrát výstavbě na Parukářce zabránilo.
Jsem na stále stejné straně, své názory jsem nezměnila a budu opět pomáhat občanům prosazovat jejich zájmy. Programově jsme si totiž velmi blízcí.“

Kontakt:
Ondřej Rut