Diskuse

Reakce na příspěvek

Nájemné v obecních bytech - nestydatost

24.9.2009 12:16 vložil kolemjdouci

Radni Prahy 3 zcela nesmyslně a asociálně opět zvyšují nájemné na nějakých 95 kč/m2, pričemž ať již ekonomické nájemné či reprodukční náklady jsou témeř poloviční. Podle Analýzy vývoje pořizovacích a udržovacích cen bytových domů vyplývá, že u průměrného bytu o užitkové ploše 60 m2 činí reprodukční náklady 38 400 Kč za rok, což odpovídá měsíčnímu nájemnému 3200 Kč na byt. Porovnáme-li uvedenou částku s maximálním nájemným (regulovaným) u současného bytového fondu, zjistíme, že v roce 2008 dosáhlo toto nájemné u průměrného šedesátimetrového bytu v Praze 3 4920 Kč, což představuje 154 % reprodukčních nákladů. Radnice Prahy 3 zcela nestydatě luftuje penězěnky nájemníků a ještě panové jako Hurda (ODS) to obhajují. Již téměř celá polovina nájmu zaplaceného nájemníky v roce 2009 tak teoreticky bude ziskem radnice!!!!

S tímto nestoudným okrádáním nájemníků, které dle přestav mnohých z ODS by mělo dosáhnout až cílové častky 130 kč /m2 je nutné rázně skoncovat!

Radní nejsou realitní makleři ani vlastníci obecních domů a nejsou voleni proto, aby občany bezohledně oškubávali a jednali ve skryté kartelové dohodě s majiteli nemovitosti způsobem dorovnávání nájmů do výšek spekulativních cen realitních serverů postavených na očekávání příjmů z nájmů hodinových hotelů či ubytoven gastarbeiterů..



antispam
Zadejte text z obrázku
* Takto označená pole jsou povinná.
reklama