Ing. Tomáš Mikeska, SNK ED: Postřehy z jednání Zastupitelstva MČ Praha 3 ze dne 17.3.2009

NázoryIng. Tomáš Mikeska, SNK ED: Postřehy z jednání  Zastupitelstva MČ Praha 3 ze dne 17.3.2009

Několik zastupitelských postřehů z posledního jednání a přehled hlasování jednotlivých zastupitelů o vložení obecních pozemků do projektu Viktoria Žižkov center.

 

 

 

 

  1. Na chodbách Radnice se tlačí cca 300 občanů.
  2. V přízemí pod schody byl nenápadně připraven velitel Městské policie v Praze 3, při vstupu do sálu hlídal  bývalý ředitel policie České republiky pro Prahu 3.
  3. Prostor v jednacím sále pro občany byl celý zaplněn židlemi tak, aby se tam vešel jen omezený počet občanů a ostatní museli zůstat na chodbě.
  4. Petice občanů ohledně privatizace byla smetana ze stolu z formálních důvodů (zajímalo by mne kolik stál právní rozbor, který citoval místostarosta Lochman).
  5. Po odmítnutí petice zastupiteli ODS svolala starostka na žádost předsedy klubu ODS Hurdy jednání politických klubů. Celé jednání bylo jen komedií, směla se diskutovat jen jedna věta pana Hurdy, předseda klubu ČSSD Nigrin mu servilně přikyvoval, Mikeska za SNK ED KDU-ČSL a Stropnický za SZ se nestačili divit a odešli.
  6. Granty byly schváleny včetně každoroční masivní podpory Paláce Akropolis (agentury okolo paláce) který ovládá předseda ODS v Praze 3 Hurda.
  7. Zastupitelovo 21 hlasy (ODS-15 z 21,ČSSD-5  z 5, KSČM-1 ze 2) odsouhlasilo vložení   8 425m2 městských pozemků v hodnotě cca 100 mil Kč do akciové společnosti, ovládané fotbalovým klubem FK Viktoria Žižkov a dohodu s FK Viktoria Žižkov. Viceprezidentem FK Viktoria Žižkov je předseda ČSSD v Praze 3 Michal Kucián. Akciová společnost může vložené pozemky prodat, pronajmout, zastavit a jinak zatížit, v dohodě toto není ošetřeno. Žádný odpovědný vlastník/podnikatel by  takovou dohodu nikdy  nemohl podepsat.
  8. Nová koalice (ODS-ČSSD-KSČM) v Praze 3? Od roku 2006 kdy ODS získala většinu 21 hlasů v 36 členném zastupitelstvu hlasovali všichni členové  vždy jednotně, tentokrát to tak nebylo. Převod pozemků do akciové společnosti byl schválen všemi hlasy ČSSD, jen části ODS a jedním hlasem KSČM.

Příloha: Přehled hlasování jednotlivých zastupitelů v otázce záměru projektu Viktoria Žižkov center


Související články

Ing. Tomáš Mikeska, SNK ED: Kontrolní výbor - kontrolují sami sebe

Názory
Na posledním jednání Zastupitelstva Městské části Praha 3 dne 26.6.2008 se vzdal mandátu a současně odstoupil z funkce předsedy kontrolního výboru zastupitel zvolený za ČSSD Robin Tampa. Zastupitelstvu se nepodařilo zvolit nového předsedu kontrolního výboru Městské části Praha 3. Nevím tedy, zda kontroly na Městské části Praha 3 probíhají, asi se nic neděje. pokračování

Ing. Tomáš Mikeska, SNK ED: Komentář k rozpočtu Prahy 3 na rok 2009

Názory
Rozpočet 2009 předložený k projednání na zasedání zastupitelstva je standardní a léta neobměňovaný. Celkový objem rozpočtu Městské části Praha 3 je skoro 1 miliarda, přesně 968 943 700,- Kč. Hlavním problémem rozpočtu je to, že téměř polovinou rozpočtu nedisponují zastupitelé nebo rada popřípadě úřad městské části, ale akciová společnost Správa ...pokračování

FOTO: 12. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Poslední zasedání Zastupitelstva se opět neobešlo bez hojné účasti obyvatel Prahy 3. Svou nespokojenost sem přišlo demonstrovat zhruba 200 nájemníků obecních bytů ve vlastnictví městské části.pokračování

Kompletní videozáznam z jednání Zastupitelstva Prahy 3 dne 17.3.2009

Kamera je přítomna každému jednání Zastupitelstva Prahy 3. Pro potřeby radnice se pořizují kompletní videozáznamy všech zasedání. Do roku 2006 byly tyto záznamy zveřejňovány na webu Prahy 3, avšak v současnosti jsou neveřejné. Na posledním zasedání se objevilo kamer více. Jedna z nich byla naše.pokračování
reklama