Diskuse

Paradoxy voleb do zastupitelstva Prahy 3 v roce 2010

Vložit nový příspěvek

frustrace VV

31.10.2010 12:20 vložil Jarda

Nepsal ten článek někdo z VV, hodně frustrovanej, že se do zastupitelstva nedostal i přes velmi nákladnou kampaň?


Reagovat  Reagovat s citací


Ještě více obvodů

22.10.2010 12:58 vložil F.G.

A co příště zabrání těm gaunerům rozdělit Prahu 3 ne na 4, ale klidně na 100 a více obvodů? Ústavní soud zřejmě ne, ten už je nejspíš také koupený.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Ještě více obvodů

22.10.2010 16:13 vložil Henry

No, o tom to právě je. V naší zemi je prostě zvykem, že kdo je jednou zvolen musí získat nějakým způsobem v každých dalších volbách přes 50 procent mandátů (sám nebo v koalici) a pak si navěky dělá co chce. Nepříjemné na tom je, že si také hnedka začne vytírat zadek ostatními stranami a občany vůbec - viz webové stránky Prahy 3. Nevím přesně, k jakému to bylo datu, ale před pár lety obsahovaly možnost veřejně se zeptat radnice na cokoliv. Viděli jste otázky, viděli jste odpovědi radnice. Dneska? Ani náhodou. Po dvou změnách designu stránek není ani stopy po nějaké snaze vyvolat diskusi, nechat občany vznášet témata a dotazy. Prostě nic. Cílem strany (zejména ODS) je vyhrát volby a zabarikádovat se na radnici na 4 další roky a vyvěsit na dveře ceduli: Neotravujte, pracujeme!


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Ještě více obvodů

24.10.2010 22:38 vložil Karel Vážný

Tohle NENÍ primárně věc politická, jako spíše právní a kriminální.

Protože je povinností radnice (i SKM) odpovědět na dotaz do 14 dnů podle zákona 106/99 Sb. a svým způsobem bylo i povinností opozičních zastupitelů toto testovat a v případě nutnosti to žalovat, podávat stížnosti na M HMP i na odbor dozoru na MV ČR atd.

Stejně tak je povinnost zveřejnit dotaz a odpověď i na svých stránkách.

Žel už jsem se odstěhoval.. (pro mne naštěstí, tak hrůznou politiku ODS, jako na P3 nenajdete v mnoha jiných obvodech).


Reagovat  Reagovat s citací


Co k tomu říct...

21.10.2010 17:38 vložil Joshua

Hele, jak je možný, že si strana ovládající zastupitelstvo pískne a může úplně vymazat ostatní strany..??? Cejtím se trochu diskriminovanej, že můj hlas má menší váhu než hlas někoho z obvodu 2. Podle mě by to prostě měl bejt celý jeden obvod, aby to měli všichni stejný. Nevím, jestli bych dokázal volit přímo lidi - z těch xichtů, co kandidovali, bych dokázal vybrat tak 3, víc ne. Takže asi má smysl to volit spíš podle stran. Ale nedělit to na obvody, nechat prostě jeden. To samý na velký Praze. Modroptáci to měli dobře spočítaný - plošná kampaň po celý Praze za nehoráznej peníz, tím pádem mají šanci v každym obvodě urvat dost hlasů. A když se někde, třeba na třetim obvodě, Stropnickej utrhne, tak mu to bude stejně prd platný, protože v ostatních obvodech to bude slabší a ve výsledku menší zisk hlasů. No jo, ne nadarmo je Hurda 20 let v politice. A ta je přece jenom o tom, koho někde procpat, jak to zašmoulat, aby se někdo něčeho nedomák, jak něco rozkrást a jak podplatit voliče jejich vlastníma penězma, aby mě zase volili... Postupně se z těhle pánů stali specialisti na špinavou politickou hru. Když se podíváte na kampaně, tak dneska se kvůli jim podobným už ani normální kampaň nevede. Všechno je to jenom o lhaní o boj o to, kdo vytáhne na ostatní větší svinstvo. Jestli se podaří ptákostraně na trojce zase udržet, tak to už bude fakt špatnej vtip. Bude to znamenat, že už se jich nezbavíme nikdy.


Reagovat  Reagovat s citací


To je ale pěkná prasárna

21.10.2010 13:35 vložil Henry

Je jasné, že volební systém je značně protidemokratický. Místo aby v zastupitelstvu byly zastoupeny i menší strany, tedy názorová pluralita, tak dochází k tomu, že jde jen o absolutní většinu. Nic jiného není důležité. Tedy tvrdím, že není pravda, že v těchto volbách propadly jen hlasy, které volily třeba Věci veřejné a jiné malé strany. Je to horší. Ono je to totiž tak, že propadnou i hlasy, které volily stranu, která teď neuspěje v povolebních jednáních. Jinými slovy, za normálního volebního systému by se na radnici dostaly různé strany, nejsilnější z nich by jmenovala starostu. Tato strana by nemusela mít většinu, pro každý návrh na jednání by získávala podporu ostatních stran. Tak je to podle mě v pořádku. Na Praze 3 je to ale tak, že jde jen a jen o to, aby se sestavila koalice, která bude mít přes 50 procent. Ostatní zastupitelé se pak mohou jít klouzat a jejich hlasy defacto propadnou, stejně jako hlasy pro Věci veřejné a další menší strany. .


Reagovat  Reagovat s citací


Re: To je ale pěkná prasárna

22.10.2010 22:55 vložil george

.. je zajímavé, že druhý nejnižší počet hlasů pro nového zastupitele získal slepenec pod názvem žižkov sobě, ale o tom psát nebudeme, to se nám nehodí do krámu, že , .)


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: To je ale pěkná prasárna

23.10.2010 01:05 vložil dsfsf

Vždyť o tom napište a pošlete o redaktorům Kauzy3.cz. Oni to zvěřejní. Tady nejste v Radničních novinách pod taktovkou ODS.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: To je ale pěkná prasárna

23.10.2010 05:29 vložil Rado

Jestli to dobře chápu, myslíte kandidáta Říhu za ŽNS? Na tom ale není nic zvláštního. Všichni ostatní kandidáti ŽNS, jak vidím z tabulky, mají více hlasů než Matušek. Hurda, Pecha, atd... To je dost zarážející, ne? Kdybychom prostě udělali čáru pod pořadovým číslem 36, tak žádný z těchto pánů v zastupitelstvu nesedí!


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: To je ale pěkná prasárna

23.10.2010 23:31 vložil george

Tak jsem si to cvičně přepočítal a vyšlo i, že nejvíc poškozena byla top09, ta by měla 17 zastupitelů, ods 10 a stropnického parta 9. Takže na volebním schémetu nejvíc vydělala čssd.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Re: To je ale pěkná prasárna

24.10.2010 19:09 vložil dfsf

Třeba někdo napadne rozdělení MČ na 4 obvody a volby se budou opakovat. Ve volbách do magistrátu to tak asi i dopadne.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Re: Re: To je ale pěkná prasárna

24.10.2010 22:41 vložil george

Myslím, že sotva se budou volby opakovat. Rozdělení na volební obvody umožňuje zákon o hl. městě, takže je vše naprosto legální.


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je ale pěkná prasárna

25.10.2010 07:56 vložil Henry

Problém ale je, že to odporuje ústavě, takže žalovatelné to je. Pokud vím, tak ústava nepřipouští, aby hlasy měly rozdílnou váhu.Tedy, opakovat volby by bylo dost složité, to ale neznamená, že k tomu nemůže dojít. Co je škoda, že nejde prostě jen přepočítat mandáty na jeden obvod místo čtyř. Volili se totiž jiní kandidáti na každém obvodu, takže to nejde jen tak přepočítat. :(


Reagovat  Reagovat s citací


Re: Re: To je ale pěkná prasárna

28.12.2010 16:12 vložil Nasr... na Georga

George - ty troubo nic nevíš! Když se podíváš na zastupitele a porovnáš jejich hlasy, které obdrželi , uvidíš o koho se jedná. Tento zastupitel je velice čestný člověk- MUDr. Říha, který má alespoň trochu charakteru a mnoho odborných znalostí medicíně. To se o té vaší modré společnosti z ODS nedá říci- hurda, pecha, matušek- hochštapler ze školství- mnoho radnic, madam Kousalíková, vykopnut z ministerstsva školství, "odborníci" s privatizovaným zdravotnictvím - Jungwirt, Robert Hoffman, synáček ředitele FNKV s. Zemana- dnes mladý Zeman s modrým pokrytím, , vracející se do politiky na Praze 3. Tatínek ovšem KSČ!
Jak mohla Top 09 s tímto skvostem politikařů vůbec jednat? A ti největší lotři- pecha a hurda jsou zase v zastupitelstvu hl.m. Praha - podivným způsobem (PH). Jeho ksicht jste mohli vidět na ustavujícím zastupitelstvu. Lidé si ho pletli s bodygardem gynekologa svobody! On také má rád box a kamaráda láďu kutila, který vlastní na Praze3 lékárnu a Gym v Táboritské 20. To je to, co v této oblasti "nejvíce" občané potřebují! Lékáren jak nasráno!


Reagovat  Reagovat s citací


Vložit nový příspěvek

reklama