Otevření nové pošty 2. ledna 2008

Otevření nové pošty 2. ledna 2008

V těchto dnech finišují přípravy na otevření zcela nové pošty na náměstí Jiřího z Poděbrad. Zásluhou úsilí vedoucího pošty pana Tomáše Roubala se tak na náměstí objeví kromě heren s hracími automaty i něco užitečného pro občany. Všichni se již na otevření těšíme, neboť situace v této části Prahy 3 je, co se týče služeben pošty, žalostná.

 



Zde jsou základní údaje:
Pošta bude otevřena pro veřejnost 2.1.08 a bude mít 4 univerzální přepážky,
Bude vybavena 35 P.O. boxy, pracovní doba by měla být shodná s dalšími poštami obdobného typu na Praze 3 tj. po - pá 8 - 18 hod.
Bude též poštou "ukládací" - klienti, kterých se bude týkat změna ukládací pošty, budou informováni dopisem (specifikace ulic, které pod poštu budou spadat je poměrně obtížná, např. proto, že jde v řadě případů o části ulic). Pošta bude poskytovat standartní poštovní služby včetně služeb Poštovní spořitelny a široké nabídky vybraných produktů České pojišťovny (různé typy životního i neživotního pojištění), penzijní připojištění, stavební spoření (ČMSS) atd.

Jako bonus pro větší komfort zákazníků bude v prostorách pošty i Poštovní minigalerie. První výstava začne hned s otevřením provozovny a bude se jmenovat Střípky z poštovní historie. Club gentlemanů Žižkov a Česká pošta Praha 33 uspořádá vernisáž výstavy fotografií České tiskové kanceláře ve čtvrtek 3. ledna v 19 h. Výstava představí pozoruhodné, většinou reportážní fotografie z archívu ČTK, které nahlížejí do historie českého poštovnictví. Vedle unikátních dokumentů z 18. a 19. století se budeme moci pokochat idylickými obrázky z první republiky, zajímavými snímky z protektorátu a průřezem „pošťáckých“ motivů  posledních 60 let až do současnosti.

pošta J. z Poděbrad

Pro úplnost uvedu několik změn v cenách za služby České pošty od 1.1.2008:

  • obyčejné psaní bude za 10 korun
  • doporučený dopis bude za 26 korun
  • balík do 2 kg bude stát 38 korun
  • poukázka typu A bude za 22 korun
  • poukázka typu C bude za 35 korun


Související články

Smutné náměstí

Centrální náměstí Jiřího z Poděbrad má smůlu. Jeho připravovaná rekonstrukce se již dvakrát odsunula.pokračování
reklama