TZ - Zelení z Prahy 3 jdou do voleb s Rutem a Chmelovou.

V pondělí, 23. dubna si základní organizace Strany zelených Praha 3 navolila čelo kandidátky, která se bude ucházet o podporu v podzimních komunálních volbách. Zelené tak na třetí městské části povede do voleb odborník na veřejnou správu Ondřej Rut, který s velkou převahou hlasů uspěl již v prvním kole volby. Druhá bude nezávislá kandidátka, terapeutka Martina Chmelová. Oba jsou zkušení žižkovští zastupitelé. Zelení jsou dnes v rámci zastupitelského klubu Žižkov nejen sobě v opozici. Z let 2012-2014 mají na Žižkově zkušenosti i z koaličního vládnutí.

„Přinášíme velmi silný tým se zkušenostmi z exekutivy i nové autentické tváře, poneseme dál témata dostupného bydlení, zklidňování dopravy a ochrany zeleně,“ říká Ondřej Rut.

„Ráda bych dále rozvíjela témata sociálních služeb pro seniory a rodiny s dětmi a přispěla k tématu kvalitnějšího vzdělávání ve školách a školkách. Podpořit je třeba především učitelky a učitele a vedení škol,“ říká Martina Chmelová

Na třetím místě byl zvolen Matěj Michalk Žaloudek, který by se rád věnoval rapidnímu zlepšení podmínek pro pěší a rád by, aby radnice začala vstřícněji komunikovat s veřejností.

Na čtvrtém místě byla zvolena stávající druhá místopředsedkyně Strany zelených Petra Jelínková, která slíbila, že na radnici přinese téma rovnosti a bude se zabývat mimo jiné bojem s předlužeností a chudobou.

Pátý je spoluzakladatel sociálního bistra Střecha  Filip Hausknecht, který za prioritu považuje rekonstrukci obecních bytů a jejich rozdělení v rámci dostupného bydlení a aplikaci přístupu bydlení především s cílem ukončit bezdomovectví na Praze 3.

Zelení mají na Praze 3 celkem 71 členů a členek, v minulých volbách získali ve volební koalici Žižkov nejen sobě 27,29 procent hlasů.