"Billboardy a dětský svět" v sobotu 14. dubna ve 14:30

"Billboardy a dětský svět" v sobotu 14. dubna ve 14:30

Protestní happening proti záplavě billboardů v Praze bude v sobotu na Náměstí Jiřího z Poděbrad. Organizují a zvou vás děti. S iniciativou vyjádřit hlasitě svůj protest proti záplavě reklam v Praze přišly děti ze základní waldorfské školy Jinonice. Kromě různých her pro děti vznikne na náměstí i "Poslední pražský billboard".

pozvanka

Proč děti protestují?

Děti napočítaly 55 bilboardů na tříkilometrovém konci Radlické ulice (vzdálenějším od centra). Většinou dvou i třístranných. Pocvičily se v matematice - v průměru jim vyšla jedna reklamní plocha na každých 50 metrů silnice. V tomto místě navíc děti přechází nepřehledný přechod v zatáčce. Přemíra reklam ve městě je očividná a poškozuje městský prostor záplavou balastu. Navíc je pravděpodobné, že zisk z reklam neputuje do obecní kasy, ale kdoví kam.

můžete se připojit na Facebooku zde 

billboard

Přijďte se vyjádřit

Svůj postoj můžete vyjádřit svou přítomností na happeningu. Součástí akce bude malování plakátů, slalom mezi billboardy a mnoho dalšího. Akci včetně programu  a projevu organizují děti. Bude jak pro dospělé, tak pro jejich děti.


Jak to celé vzniklo?

Tatínek: "Tohle je opravdu nápad našich dětí. Věřte mi, že opravdu není v mé povaze organizovat demonstrace, sám mám téměř hrůzu promluvit ve společnosti, kde jsou více než dva lidé. Nějakou dobu jsme se to snažili naší Aničce i rozmluvit, ale čím více jsme poslouchali naše "dospělé" argumenty, tím nám bylo jasnější, že tahle akce se nakonec konat bude. A když už jsme se tak rozhodli, učíme jí, jak to udělat pořádně. Tedy včetně ohlášení akce na magistrátu, pozvání hostů a novinářů, přípravu her. Učíme se to s nimi. A že jsme se trefili zrovna do doby opětovného schvalování zákona v parlamentu beru v tuto chvíli jako povedený šprým, neboť nebýt bilboardové lobby, která zapracovala v senátu, zákon zakazující bilboardy už měl být dávno schválený."

Budeme se na vás těšit.

reklama